Onkruid in de tuin? Deze apparaten raden wij aan.

Het is weer zover! Het onkruidseizoen is in volle gang. Onkruid vergaat, helaas, niet vanzelf. We zullen de natuur dus een flink handje moeten meehelpen! Eigenlijk noemen we alle planten die op het land of in de tuin groeien en die we eigenlijk niet daar willen hebben onkruid. Hoewel deze planten in werkelijkheid uit- en inheemse soorten zijn die hier gewoon thuishoren, kunnen ze behoorlijk in de weg zitten. Er zijn verschillende manieren om van onkruid af te komen. Deze apparaten en machines kun je bij Derks Verhuur huren om van jouw onkruid af te komen:

Motor nevelspuit

Deze nevelspuit met motor wordt op de rug gedragen. Met een tankinhoud van ruim 10 liter en een spuitbereik van +/- 14 meter kun je met deze nevelspuit flink aan de slag gaan. Deze professionele vernevelaar vul je met het gewasbeschermingsmiddel van jouw keus. Omdat je de vernevelaar op de rug draagt, heeft het veel agrarische toepassingen. Je loopt er makkelijk mee tussen het gras of in het veld en kunt de vernevelaar zelfs gebruiken om in de tuin van lastige planten af te komen.

Onkruidborstelmachine

Het inzetten van een onkruidborstelmachine is de meest milieuvriendelijke manier om van onkruid af te komen. Je hoeft namelijk geen gebruik van chemicaliën te maken als je met een onkruidborstelmachine aan de slag gaat. Deze machine is uitgerust met een snelwisselsysteem waardoor je versleten borstelsetjes eenvoudig kunt vervangen. Ook heeft deze onkruidborstelmachine een borstelkoppeling. Als je de duwboom loslaat, stopt de borstel maar niet de motor. Zo hoef je de machine dus niet telkens opnieuw op te starten.

Onkruidbrander

Hoewel een onkruidbrander niet de meest milieuvriendelijke oplossing is, is dit compacte apparaat, waar snel en eenvoudig onkruid mee wordt verwijderd, wel heel efficiënt. De brander wordt elektrisch ontstoken door middel van een batterijontsteking. Ook heeft de brander een hele lage branderkap waardoor je op een veilige en eenvoudige manier onkruid kunt verwijderen dat verstopt zit onder bakjes en rondom picknicktafels.

Schoffelmachine

Op het land is ook meer dan genoeg onkruid te vinden. Natuurlijk wil je niet dat alle voedingsstoffen van de rijke grond worden opgenomen door het onkruid. Een schoffelmachine voor achter de tractor is een goede oplossing. Met deze schoffelmachine, die acht rijen heeft, schoffel je eenvoudig tussen mais, prei en andere gewassen.

Wiedeg

Hoe droger het in Nederland is deze zomer des te droger het land wordt. Om er voor te zorgen dat jouw gras gezond blijft en niet overwoekerd raakt met onkruid is het verstandig om eens in het seizoen met een wiedeg aan de slag te gaan. Op het moment dat de groei van gras stilvalt door een droge periode, krijg je een open structuur in de graszode en is de kans op onkruidgroei reëel aanwezig. De wiedeg trekt de viltlaag open en verwijdert aanwezige onkruid. Het breekt de grond open zodat zuurstof en warmte kan zorgen voor een goede ontwikkeling van de grasmat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *