Combineer onze compacttractor met…

Met een vermogen van 29 pk en een rijsnelheid van tussen de 1,3 en 20,3 km per uur is onze Farmtrac FT30 Compacttractor de perfecte tractor voor allerlei klussen op het land. Je combineert de tractor met maar liefst 8 verschillende machines. Zo krijg je alles gedaan wat je in dit drukke seizoen gedaan moet krijgen.

Grondfrees

Is het tijd om het land te fresen? Dan zit je met deze grondfrees van 105cm wel snor. In tegenstelling tot het werken met een ploeg, wordt de grond tijdens het fresen geroerd en niet geploegd. Organisch mest wordt niet door de grond gemengd, maar wordt wel naar onder gebracht. Zo wordt de grond in één werkgang helemaal zaaiklaar gemaakt.

Overtopfrees

Vaak zie je in de voorzomer dat er op het land veel grote kluiten en stenen liggen. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Door gebruik te maken van deze overtopfrees van 135cm zorg je er voor dat alles wat op het land ligt onder een laag fijngemalen aarde wordt begraven. Het volledig egale zaaibed wat je na het fresen overhoudt is perfect voor het zaaien van gewassen en gras.

Rotorkopeg-graszaaicombinatie

Voor het zaaiklaar maken en egaliseren van geploegde, gefreesde of gespitte grond is onze Rotorkopeg-graszaaicombinatie van 135cm het ideale werktuig. Deze combinatie heeft zowel draaiende messen die de grond verkleinen als een egalisatiebalk die de grond egaliseert. Vervolgens wordt het graszaad of de bloemenmengsel nauwkeurig gezaaid. Tot slot drukt de aandrukrol het zaad licht de grond in. Met de Rotorkopeg-graszaaicombinatie regel je meteen een hele bups taken in één keer. Handig he!

Klepelmaaiers

Wij verhuren twee verschillende klepelmaaiers. Een klepelmaaier met een maaibreedte van 110 cm en een klepelmaaier met een maaibreedte van 125 cm. Beide klepelmaaiers hebben een aftakas van 540 toeren per minuut en hakselen binnen no time de vegetatie fijn. De verhakselde plantenresten blijven liggen om ter plaatse te composteren. Dit leidt tot een toename van de voedselrijkdom van de bodem.

3-tands vaste tand cultivator

Onze vaste tand cultivator is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor een diepe werking van maximaal 40 cm diep. Deze cultivator is daarom uitstekend geschikt voor bewerkingen op grotere diepte. De cultivator maakt de bodem goed los waardoor een goed doorwortelbare en waterdoorlatende bodem ontstaat.

Triltandcultivator

Onze triltandcultivator is ideaal te gebruiken voor stoppelbewerking. Een goede stoppelbewerking versnelt de vertering van de stoppel, waardoor de bodem gezond en vruchtbaar blijft. De ingewerkte stoppel bevordert het organische stofgehalte van de bodem. Voldoende organisatie stof is cruciaal voor het behoud van een gezonde, vruchtbare grond.

Kunstmeststrooier

Tot slot onze kunstmeststrooier van 200 liter. Met deze kunstmeststrooier kun je flink wat kunstmest strooien. Het is belangrijk om de dosering van het kunstmest goed in te stellen zodat je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid strooit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *