Het gebruiken van een doorzaaimachine

Het gebruiken van een doorzaaimachine

Nu we richting april gaan, is het weer tijd om aan de slag te gaan met doorzaaien! Om het doorzaaien eenvoudiger te maken verhuren wij de Billy Goat OS900. Dit is een professionele doorzaaimachine die ontworpen is om jouw gazon er weer stralend uit te laten zien. Waarom doorzaaien in het voorjaar verstandig is en waarom wij deze specifieke doorzaaimachine verhuren, lees je hier.

Doorzaaien: waarom doen we dat?

Als je gaat doorzaaien, dan vul je de huidige vegetatie aan met het gewenste grassoort. Je zaait dus op bestaande vegetatie. Je kunt ook inzaaien. Inzaaien doe je juist op een kale grond. In de winter zie je dat jouw grasvlakte er slechter uit gaat zien. Logisch ook want jouw gras is niet bestand tegen vorst en vrieskou. Als het voorjaar er weer aankomt wil je natuurlijk dat jouw gazon er netjes en verzorgd uitziet. Om dit voor elkaar te krijgen moet je een paar dingen doen. Je zou de oude grasmatten weg kunnen halen en nieuwe kunnen plaatsen (deze graszodensnijder is dan enorm handig) of je zou jouw gras kunnen doorzaaien. Zo gaat het doorzaaien in zijn werk:

 1. Begin met het kortmaaien van de huidige grasmat.
 2. Dring vervolgens het ruige gras terug en verwijder onkruid.
 3. Zet een verticuteermachine in om voedende substanties, zoals water en lucht, sneller tot aan de wortels van het gazon te laten komen. Jouw grasvlakte is nu klaar voor het doorzaaien.
 4. Gebruik onze doorzaaimachine om groeven in de gazonbodem te snijden.
 5. Injecteer vervolgens het gewenste gazonzaad in de doorzaaimachine.
 6. Wals tot slot eventueel de grond aan zodat het zaad veilig in de grond zit.

Let wel op! Hoewel je natuurlijk zo vroeg mogelijk jouw gazon netjes wil krijgen is het belangrijk om te wachten totdat de bodemtemperatuur boven de 10 graden is. Gras doorzaaien is mogelijk vanaf het voorjaar tot het najaar, op voorwaarde dat de bodemtemperatuur hoog genoeg is.

Een doorzaaimachine huren

Het aanschaffen van een doorzaaimachine is een flinke kostenpost. Bovendien is het hebben van een doorzaaimachine in eigen beheer helemaal niet zo handig. Je gebruikt hem immers slechts eens per jaar. Daarom is het verstandig om jouw doorzaaimachine te huren bij Derks Verhuur. Onze machine:

 • is zelfrijdend;
 • is eenvoudig te bedienen dankzij een snelkeuze menu;
 • heeft een automatische start- en stopstand van de zaadtoevoer;
 • geeft de mogelijkheid om de diepte en zaadhoeveelheid eenvoudig in te stellen;
 • snijdt sleuven in de bestaande grasmat;
 • vult de sleuven vervolgens met de juiste dosering graszaad.

Het juiste graszaad vinden

Bij ons koop je ook heel eenvoudig graszaad van zeer goede kwaliteit. Wij verkopen het mengsel Masterline SV7 om gazons en grasvelden in te zaaien. Dit graszaad kopen wij per pallet in en verkopen we per zak en ook per kg. Je koopt het graszaad bij ons in Neer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *