Een kettinggraver, wat is het en hoe werkt het?

Het is niet nodig om zelf met schep en kruiwagen aan de slag te gaan als je sleuven wilt graven. Heb jij een sleuf nodig voor bijvoorbeeld haagbeplanting, leidingwerk of elektriciteitskabels? Dan is het veel handiger om een kettinggraver te huren. Zo werkt dat…

Hoe werkt een kettinggraver?

Onze compacte sleuvengraver wordt wekelijks verhuurd aan klanten die bezig zijn met het ingraven van kabels, leidingen en beplanting in de tuin of op een terras. Het voornaamste voordeel van een kettinggraver is dat je in één keer tempo kunt maken. Deze hydraulische machine werkt vrij eenvoudig. Je meet eerst uit waar je precies sleuven wilt hebben. Vervolgens geef je dit aan met touw en/of paaltjes. Als jij jouw route helemaal hebt bepaald, parkeer je de sleuvengraver op de juiste plek. Dankzij het overzichtelijke controlepaneel kun je vrij snel aan de slag. De kettinggraver kan vooruit en achteruit gereden worden. Ook kun je bepalen hoe diep en breed je graaft. Zodra alles precies zo geïnstalleerd is zoals jij wilt, kun je de sleuvengraver aanzetten. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is te sturen.

Onze kettinggraver
Onze sleuvengraver wordt aangedreven via rupstracks. Het is een zelf aangedreven en wendbare machine die een graafdiepte tot 60 cm heeft. De sleufbreedte is standaard 12,5 cm maar heeft ook de optie om sleuven met een breedte van 15 cm te graven. In totaal weegt deze machine 530 kg en heeft het een lengte van 185 meter. Deze kettinggraver is uitgerust met een elektrisch gestarte benzine motor van 21 pk.

Dit huren onze klanten ook

Wil je met een kettinggraver gaan werken, dan heb je verder vrij weinig nodig. Er zijn wel bepaalde machines en apparaten die vaak tegelijkertijd met de sleuvengreuver gehuurd worden door onze klanten. Door in één keer alle benodigde apparaten te huren, weet je zeker dat je door kunt werken.

  • Gebruik je de sleuvengraver om sleuven voor haagbeplanting te graven? Dan is het geen slecht idee om ook meteen een heggenschaar of kettingzaag te huren. Zo heb je aan het eind van de dag prachtig verzorgde heggen staan.
  • Wil jij er voor zorgen dat er rondom de gegraven sleuven gras gaat groeien? Huur dan ook meteen een graszaaimachine. Zo heb je in één keer de juiste sleuven gegraven en verzorg je meteen de grond om de sleuven heen.
  • Heb je na het graven grond over? Maak gebruik van een aanhangwagen om de grond te vervoeren naar een nieuwe locatie. Wij hebben aanhangwagens in allerlei vormen en maten.

Het graven van sleuven doe je meestal maar één keer. Het is daarom hartstikke zonde om zelf een kettinggraver in huis te halen. Huren is vaak veel voordeliger dan kopen. Bovendien weet je altijd zeker dat je machines en apparaten in huis haalt die optimaal zijn verzorgd en direct gebruikt kunnen worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *