Tuin afgraven en grond afvoeren

Huur een minigraver en een rupsdumper! Derks verhuur heeft deze in vele maten en uitvoeringen beschikbaar. Vraag vrijblijvend advies voor de best passende machines bij iedere klus!

Het leeghalen en afgraven van een tuin gebeurt voornamelijk bij het aanleggen of renoveren van een tuin. Oude grond, onkruid, boomwortels en ander spul wordt uitgegraven en afgevoerd en vervangen door nieuwe vruchtbare grond. Ook wordt met het afgraven het fundament gelegd voor de nieuwe indeling van de tuin.

Maar ook voor losse werkzaamheden kan het nodig zijn om uw tuin af te graven, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een vijver of een nieuw gazon, het planten van bomen of een haag, of het plaatsen van een tuinhuisje of het ingraven van een trampoline.

Als u zelf de grondwerkzaamheden uitvoert kunt u oude of vervuilde grond afvoeren door deze met een aanhanger naar een lokale milieustraat te brengen of door een grond container te huren. 

Tuin egaliseren

Uw tuin egaliseren houdt in dat de grond weer vlak en egaal gemaakt wordt. De voornaamste reden voor het egaliseren van uw tuin is om verzakkingen te voorkomen.

Zo is het bijvoorbeeld essentieel om bij het aanleggen van nieuwe bestrating zoals een terras, tuinpad of oprit de ondergrond te egaliseren.
Hierdoor kunnen de stenen en tegels goed recht gelegd worden, en voorkomt u verzakken of problemen met de afwatering.

En ook bij de aanleg van een nieuw gazon is egaliseren van belang om een mooi vlak resultaat te krijgen.

Een greep uit ons assortiment:
– Strakvlak
– Kilverbord
– Egalisatieschaaf

Tuin ophogen

Een tuin kan in enkele jaren tijd wel een paar centimeter verzakken, vaak is de oorzaak hiervan het grondwater dat onder de tuin doorstroomt. Het wegwerken van verzakkingen in bestrating, gazon of andere delen van een tuin is dan ook de voornaamste reden voor het ophogen van een tuin.

Maar u kunt er ook voor kiezen om uw tuin te laten ophogen voor de aanleg van een verhoogd terras of om de afwatering te verbeteren.
Voor het ophogen van een tuin wordt vaak zand, tuinaarde of gebroken puin gebruikt.

Klik 
hier voor ons assortiment grondverzetmachines
– minigravers
– knikladers/shovels
– dumpers
– en nog veel meer!