gazon-wegsnijden

1. UW GAZON VERWIJDEREN

U kunt best uw oude gazon tijdig doodsproeien. Gebruik daarvoor een systemisch herbicide, minstens 2 maanden voor de voorziene zaaidatum. Dit geeft de natuur de tijd de oude zoden af te breken. Wordt hier een te korte periode voor aangehouden dan zullen delen van de bestaande zoden blijven zitten. Deze bemoeilijken het egaliseren na het frezen. Heeft u geen 2 maanden de tijd en wil u morgen al beginnen te zaaien? Derks Verhuur heeft hiervoor een graszodensnijder om de oude zoden af te snijden. De oude zoden kunnen dan vervolgens opgerold en afgevoerd worden. Voordeel hiervan is dat de ondergrond onmiddellijk klaar is voor het frezen.

 

2. FREZEN VAN DE ONDERGROND

De volgende stap is het frezen van de ondergrond d.m.v. een Tuinfrees. Derks Verhuur heeft deze tuinfrezen in een aantal uitvoeringen beschikbaar. Afhankelijk van de grootte van de klus maken wij samen met u de juiste machinekeuze.

tuinwals

3. Aanwalsen van de ondergrond

De 3de stap is het aandrukken van de ondergrond d.m.v. een tuinwals. Ook deze heeft Derks Verhuur in een paar varianten, geschikt voor iedere klus!

 

4. Egaliseren van het oppervlak

De 4de stap is het egaliseren van het oppervlak. Hiervoor adviseren wij het gebruik van een Strakvlak egalisatiebord. Met behulp van dit gereedschap creëert u in no-time een egaal oppervlak als basis voor de zaaibewerking

20190822_111206_resized

5. Gazon inzaaien

Nu kan er begonnen worden met het zaaien van het gras.
Derks Verhuur heeft hiervoor een compacte zaaimachine met aandrukrol die het graszaad in één werkgang inwerkt.

Of u kiest voor..........doorzaaien!

Derks Verhuur heeft na een grondig vergelijk gekozen voor de Billy Goat OS900. Dit is een professionele gras doorzaaimachine die ontworpen is om uw gazon er weer stralend uit te laten zien. De machine maakt sleufjes met een diepte van 1,5cm in uw bestaande grasmat en vult deze met een vooraf ingestelde hoeveelheid graszaad.
Vervolgens nog wat water/regen erop en binnen no-time heeft u weer een gezonde, volle grasmat!